Меню

Покрова Пресвятої Богородиці в МАУП

17 Жовтня 2017 16:44

14 жовтня весь православний світ відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці. Уже традиційно у стінах Міжрегіональної Академії управління персоналом відбулися урочистості до Третьої Пречистої.

Святкові заходи розпочалися біля каплиці Святого Георгія Побідоносця. Доктор богослов’я отець Діонісій прочитав урочистий молебень за Україну та за Академію, за її студентів та працівників.

Після внесення прапора України, прапорів Міжнародної кадрової академії та Міжрегіональної Академії управління персоналом на площу Знань і виконання Гімну України до присутніх із вітанням звернувся ректор Микола Курко :

- Богородиця – наша покровительниця. До неї ми завжди звертаємось і говоримо: захисти нас. Свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначає весь православний світ. Ми також щороку святкуємо і у нас, у Міжрегіональній Академії управління персоналом. Покрова – свято, яке було засноване ще у Х ст. Я хочу побажати всім міцного здоров’я, наснаги, і хай Свята Покрова вас завжди охороняє.

Проректор з наукової та виховної роботи МАУП Микола Головатий також привітав присутніх зі святом:

- Свята Богородиця з прадавніх часів вважалася покровителькою козаків, воїнів, а також студентів.

Свої таланти продемонстрували студенти: Софія Аблова з піснею «Моя Україна», Олександр Усенко виконав пісню «Їхали козаки» та Ірина Скуратова – пісню «Одна калина».

З давніх-давен українські козаки вважали Богородицю своєю покровителькою, тому до МАУП на святкові заходи завітали справжні українські козаки. Артисти кінного театру «Українські козаки» створили незабутнє дійство на площі Знань. Їх виступ відзначився яскравими номерами та екстремальними трюками. Козаки в червоних шароварах продемонстрували майстерну верхову їзду, досконале володіння зброєю та батогами.

Поділитися посиланням: