Про Академію

Меню

Дарина Божкова - Студентська красуня МАУП 2012

13 Березня 2012 16:12

Цьогорічний конкурс „Студентська красуня МАУП” як завжди став святом краси, юності, жіночності і таланту. На цю подію чекають всі в Академії – адже це яскраве і видовищне дійство – незабутнє для глядачів і учасниць. феєрія молодості, краси, веселощів і елегантності на цей раз закінчилася перемогою яскравої і вишуканої дівчини з волоссям кольору сонця. Дарина Божкова – студентка другого курсу Українсько-Арабського інституту міжнародних відносин імені Аверроеса спеціальності „Міжнародних відносин країн Європейського Союзу” цього року виборола перше місце і титул „Студентська красуня МАУП 2012”. В інтерв’ю Дарина розповіла нам про враження від конкурсу і плани на майбутнє.

 

- Як Ви вирішили взяти участь у конкурсі?

Мабуть загальна атмосфера конкурсу вплинула. Ще на першому курсі я цікавилася конкурсом, бачила минулорічне змагання, так цікаво, ефектно. А найбільш вплинуло, що коли мі з друзями приходили на конкурси, які проходять в Академії, нам здавалося, що вийти на сцену і виступати дуже легко. А насправді це досить не просто: і підготовка конкурсних номерів, і переживання. В конкурс треба вкласти багато зусиль і енергії, аби твоя участь виглядала гідно. Але ще на першому курсі я вирішила: якщо вистачить сміливості, то на другому курсі я теж спробую. Я досить активна людина, мені цікаво брати участь у культурних заходах, зібраннях, конференціях.

 

- А хто допомагав Вам готуватися?

Мені допомагали подруги – Яна з Іною, комендант нашого гуртожитку, педагог-вихователь нашого гуртожитку, а також Людмила Федорівна Біжик мене підтримувала особливо на другому етапі.

- Якщо будуть запрошувати тепер виступати у концертах, Ви погодитеся?

Із задоволенням, це дійсно те, що мені подобається. Якщо запрошуватимуть, я з радістю виступатиму на сцені, я танцюю, хоча професійно ніколи не займалася танцем.

  

- Вам вдалося перемогти на двох етапах конкурсу: вибороти титул Президентського університету і титул Студентської красуні МАУП. Як Вам це вдалося?

Я не усвідомлюю цього. І не надаю цьому великого значення, для мене це повна несподіванка.  На першому етапі я очікувала титулу Панна артистизм чи щось в такому стилі. А на фінальному конкурсі очікувала другого місця. Я не настільки була впевнена у своїх силах, щоб сподіватися на перемогу. Крім того, я йшла на конкурс не з метою виграти, а просто взяти участь і отримати задоволення, нові емоції, нові враження. Тим більш яскраво для мене виглядала перемога – це була величезна приємна несподіванка. Коли оголосили моє ім’я як переможниці - це було надзвичайно зворушливо.

- Дарино, як Ви потрапили доМАУП?

Це вийшло випадково. Я подавала документи у три вузи, але в один не поступила на бюджет, а платити за контрактом було дорого, а інший вуз був медичний, там досить складно навчатися. Тому врешті я обрала академію і не шкодую.

- Якими були перші враження від знайомства з Академією?

Враження були найпозитівніші, тому що територія величезна, всюди красиво, просторо, все виглядало дуже привабливо.

- Ким Ви будете за фахом, це був свідомий вибір?

Так, вибір дипломатії як майбутнього напрямку діяльності був цілком свідомий, він підходить мені за характером. Зазвичай дівчатка мріють бути актрисою, моделлю. В мене ж з дитинства було прагнення більше спілкуватися з людьми, залагоджувати конфлікти, знаходити компроміси, виходи зі складних ситуацій. Тож аспект, в якому я вивчаю зараз міжнародні відносини і дипломатію, мені подобається, сподіваюся, що знайду роботу за фахом, щоб реалізуватися у професії.

- Які відкриття Ви зробили для себе в Академії?

Саме в Академії я стала більш відповідальною, більш самостійною, тому що коли живеш у чужому місті, більш розраховуєш на власні сили, аніж на підтримку батьків. Тут я подорослішала і стала ближче до дорослого життя.

- Чи є захоплення, які Ви реалізували в Академії?

Мені б дуже хотілося займатися в одній чи кількох студіях, що діють в Академії, я взимку відвідувала репетиції ансамблю танцю „Перлина”, мені дуже подобалося. На жаль, обставини мені не дозволили продовжити заняття танцями, просто часу зараз не вистачає. Можливо, пізніше, на старших курсах я зможу танцювати в цьому колективі.

- Яким Ви бачите своє майбутнє?

Світлим! Звичайно, зараз неможливо сподіватися, що держава забезпечить робоче місце, житло, - покладатися можна лише на допомогу батьків і власні сили. Сподіваюся на краще, тобто на те, що зможу сама досягти високих цілей, завдяки характеру, завдяки своїй наполегливості і цілеспрямованості.

- Які Ви помітили плюси і мінуси навчання в Академії?

На мою думку, одним з найбільших плюсів є можливість поєднувати навчання з роботою, викладачі ставляться з розумінням, іноді можна відпрацювати семінари, скласти щось раніше, для мене це важливо. До мінусів можу віднести те, що група не дуже дружна, мені наприклад, не вистачає більш душевної домашньої атмосфери, однак, можливо це моє суб’єктивне враження. А навчальний процес мене цілком влаштовує.

- Скільки друзів Ви знайшли в Академії?

Так, є люди, на яких я можу покластися, які мене підтримують, відповідають добром на добро. Це подруги, з якими ми разом мешкаємо – Інна і Яна. Ще дві подруги живуть в іншому гуртожитку Наташа, Неля і Аня. За знайомство з цими людьми я дійсно вдячна Академії.

- Чи є дисципліни, які Вам особливо цікаві?

Мені дуже подобається німецька мова, нам її читає Гончаренко Євгенія Юріївна. В принципі, мені цікаві всі дисципліни, наприклад, конфліктологія і теорія переговорів, вступ до спеціальності міжнародні відносини. Для мене ж найбільш важливим є глибоке вивчення іноземних мов: англійської, німецької, арабської.

-  Про що мріє студентська красуня МАУП 2012?

Про звичайне жіноче щастя !

  

Поділитися посиланням: