«Освіта та кар’єра – 2008»

15 Квітня 2008 15:09

 Впродовж 11 – 13 квітня у приміщенні Центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» проходила щорічна Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – Абітурієнт 2008» та Четверта виставка закордонних навчальних закладів «Education abroad – 2008». Ініціатори заходу – Міністерство освіти і науки України, Товариство «Знання» України, AIESEC, Центр ділового та культурного співробітництва «Український дім». Традиційно проведення виставки супроводжується проведенням цілої низки освітянських, громадських та культурно-мистецьких заходів. Це, зокрема, Всеукраїнський форум «Бізнес і освіта: неминучість співпраці» та VІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс студентської творчості «Весняна хвиля – 2008» серед театральних студій та студентів-поетів вищих навчальних закладів України.

Роботу виставки «Освіта та кар’єра – Абітурієнт 2008» відкрив заступник міністра освіти та науки України Павло Полянський. Він запевнив присутніх в тому, що профільне міністерство на чолі із новим міністром докладе максимум зусиль до того, аби створити найсприятливіші умови для розвитку освітянської галузі, підвищення якості вітчизняної системи освіти.

Популяризація освіти серед широкого загалу учнівської та студентської молоді, розвиток суспільного інтересу до освіти, пропаганда досягнень України у цій сфері, інформування молоді про можливості отримання професійної освіти в Україні та за кордоном, про молодіжні програми, студентські та шкільні обміни, працевлаштування молоді, розвиток молодіжного підприємництва та туризму, підвищення ролі студентства в громадському і політичному житті країни та пропаганда здорового способу життя – саме ці цілі і поставлені були перед «Освітою і кар’єрою – Абітурієнт 2008».

В рамках роботи виставки було проведено круглі столи, семінари з питань науково-дослідної роботи студентів, працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, міжнародного співробітництва та впровадження нових технологій в освітянській галузі.

Нинішня виставка стала черговим оглядом досягнень освітянської галузі. Численні заклади освіти поділилися своїм досвідом у підготовці спеціалістів та можливості щодо надання вищої освіти українським та іноземним громадянам. В світлі активного долучення України до Болонського процесу, спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – Абітурієнт 2008» має дедалі більш міжнародний характер. Своїми здобутками, досягненнями на освітянській ниві, можливостями отримання вищої освіти в Україні та за кордоном поділилися не тільки визнані вітчизняні лідери освіти, але й провідні зарубіжні спеціалісти. А українські та міжнародні компанії запропонували молодим та амбітним широкий спектр вакансій на працевлаштування.

Серед учасників виставки – представники вищої школи України, закордонних навчальних закладів, закордонних культурних центрів, видавництв, підприємств-виробників технічних засобів навчання та оснащення для навчальних закладів, навчальних центрів та спеціалізованих курсів.

Освітні заклади – учасники виставки широко представили відвідувачам програми з бізнес-освіти. В розділі виставки «Бізнес-освіта, тренінги та консультації» було презентовано вітчизняні та зарубіжні бізнес-школи, навчальні заклади України, які пропонують другу вищу освіту, програми дистанційної освіти, програми для директорів компаній та менеджерів вищої та середньої ланок, видавців ділової літератури. Весь спектр цих послуг пропонує нині найбільший недержавний вуз України – Міжрегіональна Академія управління персоналом. Одним з перших на теренах СНД заклад почав готувати спеціалістів-управлінців економічного спрямування. За результатами всеукраїнських рейтингів популярності та якості надання освітніх послух МАУП визнано кращим вищим навчальним закладом недержавної форми власності. Традиційно стенд Академії, яка щорічно бере участь у виставці «Освіта та кар’єра», викликає неухильний інтерес з боку відвідувачів. Не тільки випускників шкіл, що обирають свій професійний шлях, але й директорів компаній, менеджерів вищої та середньої ланки, які зацікавлені у підвищенні кваліфікації та отриманні другої вищої освіти, менеджерів з персоналу, які обирають корпоративні програми бізнес-навчання, студентів старших курсів, які заздалегідь  обирають університети, школи бізнесу або тренінг-центри для продовження навчання. На стенді МАУП було представлено всі напрямки діяльності Академії.

«Участь Міжрегіональної Академії управління персоналом у виставкових заходах має принципове значення, - відзначив, зокрема, ректор МАУП, професор Микола Головатий. – Нині надзвичайно великої ваги набуває не просто освіченість суспільства, а те, як і де молода людина, яка обирає той чи інший навчальний заклад, зможе застосувати свої знання в майбутньому, використати з максимальною користю для себе та суспільства. Тож одне з пріоритетних питань, яке хвилює наших абітурієнтів, і вирішенням якого успішно займається Академія – профорієнтація студентів та працевлаштування випускників. В цьому сенсі участь у виставці, де близько половини стендів присвячено працевлаштуванню, є закономірною. Ті, хто має бажання вступити до МАУП, під час виставки можуть одразу ж познайомитися із своїми потенційними роботодавцями, серед яких наші випускники мають неабиякий попит».

Поділитися посиланням: