Про Академію

Меню

В Інституті менеджменту та бізнесу відбувся «Гастрономічний тур країнами світу»

24 Грудня 2014 13:45

23 грудня в Українсько-Російському інституті менеджменту та бізнесу імені Богдана Хмельницького МАУП відбувся фестиваль «Гастрономічний тур країнами світу».

Метою фестивалю було продемонструвати набуті знання студентів з дисципліни «організація ресторанного обслуговування», що навчаються за напрямом «туризм».  Головне завдання, яке стояло перед студентами – показати національну кухню певної країні та заохотити туристів відвідати її.

Студенти підійшли до виконання завдання досить креативно. Кожна країна-учасниця демонструвала звичаї і традиції національної кухні, розповідала рецепти приготування страв, особливості смаків народу країни. Цікаво, що усі страви, котрі були представлені на фестивалі, студенти приготували власноруч.

«Гастрономічний тур до України»

Гостинна ненька Україна запропонувала почастувати  канапками з салом, вінегретом, вареничками з картоплею та шкварками, огірочками, млинцями з яблуками та кручениками з грибами. Студентки у вишиванках розповідали про традиції і невід’ємні компоненти українських страв, відзначивши, що справжню кухню можна спробувати у таких закладах, як «Колиба  Хауз», «Гуцульський двір» та «Криївка».

 

«Гастрономічний тур до Англії»

Справжню чайну церемонію створили студенти, які запросили гостей відвідати аристократичну Англію. Цікавий факт навели «англійці»: чай до 17 ст. допомагав покращувати смак води, адже в ті часи вона мала річковий присмак мулу. «Англійці» пригощали імбирним печивом та сконами, а  «Пастуший пиріг» із  м’яса та картопляного пюре не залишив жодного байдужим.

 

«Гастрономічний тур до Італії»

Від слів «італійська кухня» одразу згадується піца та паста. Однак студенти здивували ще й надзвичайним десертом «панакота», який на сьогодні є одним із найбільш популярних в усіх ресторанах світу.

«Гастрономічний тур до Німеччини»

Німецька кухня вирізняється великою різноманітністю страв зі свинини, телятини, яловичини, птиці, дичини, риби. Популярні різноманітні овочі, особливо капуста, картопля, найчастіше у відвареному вигляді. Організатори туру пригощали усіх мюнхенськими ковбасками, смаженою картоплею, німецьким різдвяним кексом, яблучним штруделем та капустою.

 

«Гастрономічний тур до Грузії»

«Кухню Грузії можна представити одним словом – «Вах!» - так розпочали свій гастрономічний тур дівчата, що презентували країну. Ці майстрині створили справжній фурор грузинських страв. Охочі частували такі страви як: хінкалі, харчо, лобіо, сациві, грузинський хліб.

 

«Гастрономічний тур до Франції»

Французька кухня цінується у всьому світі як дуже вишукана. Про те, що французи відомі як гурмани, чули усі. Французька кухня, принаймні в Європі й Америці, завжди була прикладом досконалості в кухарському мистецтві. Тож справжню досконалість і витонченість страв студенти продемонстрували у жульєні, еклерах канапе із сиром та оливками і компоті.

За підсумками гастрономічних турів журі визначило переможців:

1-е місце посіла Грузія;

2-е місце у Німеччини;

3-є місце у Англії;

найкращою основною стравою визнали «жульєн» з Франції;

найкращим десертом стала «панакота» з Італії;

а Україна перемогла у номінації «краще втілення національної ідеї».

 

«Можливо ви забудете щось із лекцій, але сьогоднішній захід ви не забудете ніколи. Ви не тільки змогли реалізувати ті знання, які отримали, але ви ще й навчилися працювати у команді. Адже будь-яке туристичне агентство складається із команди. Здобуття таких навиків є значним плюсом для вашої майбутньої професії»– зазначила директор Українсько-Російського інституту менеджменту та бізнесу імені Богдана Хмельницького МАУП Олена Баєва.

Ольга Коробій

Поділитися посиланням: