Виставка «Освіта і кар'єра - 2005»

11 Квітня 2005 15:24

Минулими вихідними Палац мистецтв "Український дім зустрічав освітян та гостей не лише з усіх куточків України, але й з-закордону, які стали учасниками виставки "Освіта і кар'єра - 2005".

Організаторами щорічного зібрання стали: Міністерство освіти науки України, товариство "Знання", Академія педагогічних наук України. У виставці взяли участь  навчальні заклади державної і недержавної форми власності з усієї України. Свою діяльність на виставкових стендах презентували громадські організації столиці, видавництва та періодична преса освітянської спрямованості. В урочистому відкритті виставки взяли участь міністр освіти та науки України Станіслав Ніколаєнко, міністр охорони здоров'я Микола Поліщук, президент АПН України Василь Кремень та інші.

Вітаючи представників вищих навчальних закладів, абітурієнтів та гостей, міністр освіти та науки України Станіслав Ніколаєнко зазначив: "Ми дуже цінуємо тих людей, як беруть на себе ініціативу і організовують такі важливі  події для вищих навчальних закладів,  для абітурієнтів. Наше суспільство шанує освіту, науку, шанує тих, хто навчає, здобуває  знання. Ми намагаємося робити так, аби наша держава стала багатшою, демократичнішою, сильнішою. Досягнути цього можна лише підтримуючи освіту, науку, виробництво. Саме у цій інноваційній традиції майбутнє українського народу".

Серед великої кількості державних та недержавних університетів, інститутів, коледжів на виставці представляла себе Міжрегіональна Академія управління персоналом – найбільший недержавний вищий навчальний заклад України. "Освіта у світі стає  надзвичайно конкурентною справою. Навчати - це не просто давати людям можливість для самореалізації, це значною мірою змагання між вищими навчальними закладами за престижний рівень підготовки фахівців різних галузей. Виставка "Освіта   кар’єра" надає велику можливість закладам освіти представити спеціальності,    спеціалізації, навчальні наукові технології, які можуть бути використані для підготовки фахівця європейського, світового рівня. Інтегруючись у європейську систему освіти, Україна на своєму освітньому полі має дотримуватися основних вимог такого процесу. Має бути вдосконалена система підготовки фахівців вищої  кваліфікації, здійснена перебудова безпосередньо у системі докторансько-аспірантської підготовки.  МАУП нині робить усе, щоб рівень підготовки спеціалістів був найякіснішим", - зазначив ректор МАУП Микола Головатий.

Станіслав Ніколаєнко  Стенд МАУП

Стенд МАУП  Станіслав Ніколаєнко та Микола Головатий

Поділитися посиланням: