Виставка «Освіта та кар’єра 2011»

11 Квітня 2011 15:05

7 – 9 квітня у Національному центрі ділового та культурного співробітництва "Український дім"відбулася традиційна щорічна Міжнародна спеціалізована виставка "Освіта та кар'єра – 2011" та виставка закордонних навчальних закладів "Освіта за кордоном". Виставка проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України та Товариства «Знання» України.

Виставка "Освіта та кар'єра – 2011" покликана допомогти випускникам загальноосвітніх шкіл 2011 року визначити шляхи здобуття освіти, а отже, є одним з найбільш ефективних засобів залучення майбутніх абітурієнтів до навчання. Крім того, виставка "Освіта та кар'єра – 2011" яскраво демонструє широкі можливості, які має нинішня молодь щодо навчання, та різноманітність сучасного ринку освітніх послуг.

Виставка „Освіта та кар’єра 2011” знайомить з діяльністю вищих навчальних закладів України, міжнародних освітянських організацій, програмами студентських обмінів. Українські та міжнародні компанії презентують тут вакансії для молоді, а також розкривають можливості отримання вищої освіти в Україні та за кордоном.

Експозицію виставки відвідав Міністр освіти та науки України Дмитро Табачник. В ході урочистого відкриття спеціалізованої виставки „Освіта та кар’єра 2004” з вітальним словом до присутніх звернувся заступник Міністра освіти і науки України Жебровський: «Дев’ятнадцятий раз проводиться ця виставка, тож вона стала відомою і всі на неї чекають. Цього року на виставці представлені навчальні заклади з чотирнадцяти країн, тож є з чого вибирати, є над чим замислитися ». Представник міністерства зазначив, що „сьогодні студентів, які навчаючись, мобільно переміщаються з країни в країну, більше, ніж перелітних птахів”. „В Україні навчаються іноземні студенти зі 130 країн – це майже 43 тисячі іноземних студентів, тобто на 30% більше, ніж 30 років тому” – підкреслив Борис Жебровський. Тож можна уявити масштаби сучасного єдиного освітнього простору.

До уваги українських абітурієнтів були представлені ВНЗ Польщі, Чехії, Росії, Кіпру, Великобританії, Ізраїлю, Франції тощо. Традиційно експозиції закордонних вищих навчальних закладів надає можливість всім бажаючим отримати об’єктивну інформацію „з перших рук” щодо системи освіти різних країн, навчальних програм, умов вступу, фінансових вимог. У виставці взяли участь закордонні університети, бізнес–школи, коледжі, школи готельного господарства та туризму, середні школи, мовні школи, а також національні ВНЗ різних країн світу.

Широко були представлені і вітчизняна вища школа та середні навчальні заклади: Національний авіаційний університет, Київський хореографічний коледж, Національний фармацевтичний університет та інші.

Міжрегіональна Академія управління персоналом постійно бере участь в освітянських виставках. На стенді МАУП представлені всі напрямки діяльності Академії (дошкільна освіта, середня-спеціальна освіта, вища освіта), тут можна отримати детальну інформацію про навчання та умови вступу, а також отримати запрошення на День відкритих дверей, що відбудеться 16 квітня та 21 квітня.

Поділитися посиланням: