Меню

Виставка «Освіта та кар’єра – 2006»

10 Квітня 2006 16:15

Впродовж кількох днів у приміщенні Палацу мистецтв «Український дім» проходила виставка «Освіта та кар’єра – 2006». Серед ініціаторів заходу – Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, Товариство «Знання. Традиційно виставка супроводжується проведенням цілої низки освітянських, громадських та культурно-мистецьких заходів.

Організатори висловили своє задоволення тим, як розвивається нині освітянська галузь, відзначили якість вітчизняної системи освіти, що з кожним роком поліпшується. Вітчизняна освіта стає доступнішою, і нині до послуг українських закладів освіти звертають дедалі більшу увагу іноземні студенти. Нині надзвичайно великої ваги набуває освіченість суспільства, його подальший розвиток залежить не тільки від впровадження нових технологій, а й від рівня засвоєння та міри використання інноваційних знань. Дуже важливо, щоб юнаки та дівчата збагатилися новими знаннями, якнайповніше використали їх, ефективно реалізували свої здібності на благо незалежної України.

Підвищення ролі студентства в громадському та політичному житті країни, популяризація серед широкого загалу освітян, учнівської та студентської молоді, інформування з питань молодіжних програм, студентських та шкільних обмінів, висвітлення досвіду співпраці з європейськими країнами у сфері освіти, працевлаштування молоді, розвиток молодіжного підприємництва та туризму, пропаганда здорового способу життя – саме ці цілі і поставлені були перед «Освітою і кар’єрою – 2006».

В рамках роботи виставки було проведено круглі столи, семінари з питань науково-дослідної роботи студентів, працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, міжнародного співробітництва та впровадження нових технологій в освітянській галузі.

Нинішня виставка стала черговим оглядом досягнень освітянської галузі. Численні заклади освіти поділилися своїм досвідом у підготовці спеціалістів та можливості щодо надання вищої освіти українським та іноземним громадянам. Своїми здобутками, досягненнями на освітянській ниві, можливостями отримання вищої освіти в Україні та за кордоном поділилися не тільки визнані вітчизняні лідери освіти, але й провідні зарубіжні спеціалісти. А українські та міжнародні компанії запропонували молодим та амбітним широкий спектр вакансій на працевлаштування.

Серед учасників виставки – представники вищої школи України, закордонних навчальних закладів, закордонних культурних центрів, видавництв, підприємств-виробників технічних засобів навчання та оснащення для навчальних закладів, навчальних центрів та спеціалізованих курсів.

Традиційно, неабиякий інтерес відвідувачів виставки викликав стенд найбільшого недержавного вузу України – Міжрегіональної Академії управління персоналом. Не тільки випускників шкіл, що обирають свій професійний шлях, але й директорів компаній, менеджерів вищої та середньої ланки, які зацікавлені у підвищенні кваліфікації та отриманні другої вищої освіти, менеджерів з персоналу, які обирають корпоративні програми бізнес-навчання, студентів старших курсів, які заздалегідь  обирають університети, школи бізнесу або тренінг-центри для продовження навчання. На стенді МАУП було представлено всі напрямки діяльності Академії. За результатами Всеукраїнського рейтингу вузів «Софія Київська» в 2005 році МАУП визнано кращим вищим навчальним закладом недержавної форми власності.

Поділитися посиланням: