Про Академію

Меню

МАУП готовий прийняти нових студентів 2008

19 Лютого 2008 11:35

Новий рік вніс зміни у правила прийому до вищих навчальних закладів України. Згідно з новими умовами прийому до ВНЗ у 2008 році, що передбачені наказом МОНу від 25.12.07 № 1172, випускникам навчальних закладів системи загальної середньої освіти 2008 року та попередніх років (наказ МОНу від 25.12.2007 № 1171), які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2008 році на 1 курс, необхідно до приймальної комісії закладу подавати сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з результатами проходження незалежного оцінювання у поточному році. Очевидно, що і найбільший недержавний заклад освіти – Міжрегіональна Академія управління персоналом – в новому році враховуватиме нові умови проводячи вступну кампанію. Про її нові особливості розмовляємо з відповідальним секретарем приймальної комісії МАУП Людмилою Тромсою.

- Справді, згідно з новими умовами прийому до вищих навчальних закладів, затвердженими Міністерством освіти і науки України, всі випускники загальноосвітніх шкіл мають брати участь у конкурсі при вступі до вузів за умови подання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти. Так само і наш заклад не є винятком. Отже, будемо приймати сертифікати, які наші абітурієнти отримають у цьому році. Осібно стоїть лише вступний екзамен з іноземної мови, який вступники будуть складати безпосередньо в Академії.

- Розкажіть, будь-ласка про процедуру конкурсу докладніше…

- Всі випускники загальноосвітніх шкіл цього року, а також попередніх років, мають проходити незалежне тестування в Українському центрі оцінювання якості освіти. Тестуються вони з певних предметів. При вступі до нашого ВНЗ на будь-яку спеціальність випускник має подати сертифікати з двох предметів: українська мова та література – для всіх, хто атестований української мови, а другий предмет залежить від того, яку спеціальність абітурієнт обирає.

- Це означає, що вступники іспитів не здають…

- Ні, і хочу сказати, що такий досвід для нас не новий. Сертифікати ми приймали раніше – і в минулому році. Але їх було небагато. Абітурієнти приходили із сертифікатами, якщо бажали. Це було за вибором, тому що такі центри незалежного оцінювання працювали лише у великих містах і не всі випускники мали змоги пройти незалежне тестування. Більшість складали вступні екзамени… А тепер навіть випускників підготовчого відділення МАУП будемо приймати лише за умови подання сертифікатів. Ще раз наголошую – виняток становить лише іноземна мова, з якої треба буде складати іспит при вступі на профільну спеціальність.

- А при вступі до технікумів МАУП також потрібні сертифікати?

- До технікумів – ні. Туди абітурієнти складають іспити. Обов’язковий з української мови, а другий – профільний.

- Випускники технікумів, ліцеїв МАУП можуть одразу ж вступати до Академії. Як бути їм?

- Якщо це ліцей, то там вчаться такі ж самі старшокласники як і у всіх загальноосвітніх школах. Вони так само будуть брати участь у конкурсі за умови подання цьогорічних сертифікатів. Але при вступі мають певні пільги.

Випускники ж технікумів МАУП можуть продовжити навчання за інших - при вступі вони будуть складати фахове вступне випробування, за умови вступу на відповідний напрям підготовки.

В будь-якому разі в Академії проходять Дні відкритих дверей, коли будь-хто зацікавлений навчатися в МАУП може завітати сюди, познайомитися з ректором, з директорами інститутів, де вони будуть навчатися, з викладачами, можливо, зі своїми майбутніми кураторами. Познайомитися з чарівною, незрівняною, розкішною територією Академії ближче. І, звичайно ж, отримати найповнішу інформацію з будь-якого питання щодо вступу до Академії.

Отож, Дні відкритих дверей пройдуть в Академії 16 лютого, 1 та 22 березня, 17 травня, 14 червня, а хто ще не визначиться – 1 та 26 липня. Ласкаво просимо до найбільшого та найкращого недержавного ВНЗ України – Міжрегіональної Академії управління персоналом.

Поділитися посиланням: