Про Академію

Меню

Найяскравіша культурно-мистецька подія року – зимовий бал МАУП

28 Грудня 2015 12:58

Яким має бути справжній бал?  – З гарно вбраними панянками та юнаками, живою класичною музикою, із запальними танцями, смачним новорічним фуршетом та проходити у веселій і дружній атмосфері. Тож ми перевірили чи відповідав усім цим критеріям зимовий новорічний бал у Міжрегіональній Академії управління персоналом.

Dress-code

За правилами віденських балів усі учасники дійства мають притримуватись суворого дрес-коду. Для чоловіків обов'язковий white tie , що припускає фрак з білим метеликом . Жінкам слід одягати бальну сукню до підлоги та туфлі на високих підборах. На зимовому балу в Академії  юнаки були вбрані у смокінги та костюми. Варіація кольорів від чорного класичного до елегантного синього. Красуні дівчата вражали не тільки різнобарв’ям  кольорів туалетів, але й розмаїттям тканин суконь: шовк, шифон, жаккард, мереживо, атлас та інше. Декоративні елементи суконь у вигляді камінців та бісеру додавали вбранню панянок неабиякого шику.

Жива музика

Обов’язковою умовою будь-якого балу є жива класична музика. За традицією музичну феєрію цього вечора створював відомий музичний квінтет «Київські фрески». Музиканти грали найпопулярніші мелодії часів видатних царів  і цариць та  музику віденських класиків. Вже з перших акордів  свято перетворилося на віденський бал світового масштабу.

Танці

Жоден бал неможливий без танців. Це найголовніша частина дійства. Вона має таємничість, і в той же час запал, елегантність, певну інтимність, і той же час розкутість. Як і годиться за звичаями класиків зимовий бал МАУП розпочався гротескним полонезом. Натхненні пари у розмірі 3/4  крокуючи створювали містерію королівських часів. На зміну полонезу прийшла запальна полька. Пари вимальовували справжні візерунки на паркеті. А завершив танцювальну програму король танцю – «його величність» вальс.

Новорічний фуршет

Смачні канапки, фрукти, тістечка, цукерки – усі ці смаколики можна було побачити на новорічному фуршеті. За правилами етикету меню фуршету складають здебільшого різноманітні закуски , які зручно і просто класти на тарілку. Незважаючи на те, що фуршет вважається досить демократичним заходом, все одно необхідно дотримуватися деяких правил. Знайомитися і спілкуватися з гостями можна прямо з тарілкою і келихом . Щоб звільнити праву руку і привітатися, можна поставити келих на тарілку. Цих елементарних, однак важливих правил, учасники зимового балу дотримувалися.

Атмосфера

Цього дня атмосфера у залі була по-справжньому святковою. Красуня-ялинка виблискувала усіма барвами веселки, а зала мерехтіла різними кольорами від ніжно-рожевого до темно-синього. Зимовий бал витримано в кращих аристократичних традиціях минулих століть, хлопці були галантні і ввічливі, а дівчата — елегантні та ніжні. На святі крім живої музики, музикальну атмосферу створювали вокалісти Академії. Усі вітали один одного із Новим роком та бажали чимало приємностей у 2016-му. 

Тож за підсумками можна точно сказати: зимовий бал у МАУП відповідав усім критеріям віденських балів і його можна заслужено назвати найяскравішою культурно-мистецькою подією року в Академії!

Ольга Коробій

Поділитися посиланням: