Про Академію

Меню

Результати освітянського рейтингу «Компас-2010»

25 Травня 2010 12:14

Нещодавно було опубліковано результати рейтингу українських ВНЗ «Компас 2010». Рейтинг українських ВНЗ «Компас» був ініційований Компанією «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і Благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» (БФРУ) у рамках програми «Сучасна освіта». Рейтинг відображає оцінку ВНЗ випускниками і працедавцями з точки зору відповідності рівня освітніх послуг потребам ринку праці. Як і минулого року, у рейтингу взяли участь 234 ВНЗ, які готують за напрямками «бізнес-економіка», «Архітектура-будівництво», «Право», «ІТ та інженерно-технічним спеціальностям». Оцінки ставили 1150 випускників та 990 компаній-працедавців, а також представники 363 провідних компаній-експертів.

До п’ятірки найсильніших увійшло 7 вищих навчальних закладів. 5 із них розташовані в Києві, по одному – в Донецьку і Львові. 

1 місце - Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». 

2 місце - Київський національний університет імені Т.Шевченка. 

3 місце - Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. 

4 місце - Національний університет «Києво-Могилянська академія».

5 місце - Донецький національний технічний університет і Київський національний університет будівництва і архітектури.

6 місце – Харківський політехнічний університет, Київський національний торгово-економічний університет, Національний гірничий ун-т.

7 місце – Національний авіаційний ун-т (+ ще 11 вузів)

8 місце – Одеський національний політехнічний ун-т, Міжрегіональна Академія управління персоналом, Харківський авіаційний ін-т (+ще 36 вузів)

9 місце – Сумський державний ун-т (+ 122 вузи)

10 місце – Східноєвропейський ун-т економіки та менеджменту (Черкаси) + 49 вузів).

Як управлінський вищий навчальний заклад, Міжрегіональна Академія управління персоналом посіла також 9-те місце серед ВНЗ, що готують за економічними та юридичними спеціальностями. Така позиція є ознакою суспільного визнання і якісної роботи навчального закладу.

За матеріалами сайту www.yourcompass.org

Поділитися посиланням: